9,01

Anura Legato

Wijnbereidingsproces

De fermentatie werd geïnitieerd in roestvrijstalen tanks met open bovenkant voordat ze werd geïnoculeerd met commerciële gist. Pump-overs en handmatige punch-downs tijdens de fermentatie om de smaakextractie te maximaliseren. Beide cultivars werden gedurende het hele wijnbereidingsproces afzonderlijk gefermenteerd en behandeld tot de uiteindelijke menging voor het bottelen.

Rijping

Na fermentatie en persing wordt de wijn 16 maanden gerijpt op Frans eiken; 5% nieuw eiken met de rest in 2e, 3e en 4e vulvaten. De wijn blijft tijdens de rijping op de droesem en wordt nooit tot de laatste blending gerijpt voordat hij wordt gebotteld.

Proeverijen

Legato is een muzikale term die ‘soepel verbonden’ betekent en dat is precies wat deze klassieke mix van Merlot en Cabernet Sauvignon is! Volle, rijpe aroma’s van bramen gecombineerd met ondertonen van gekookte pruimen en anijs. Een zacht, rijk middenpalet van bosbessen en een vleugje sinaasappelschil. Aanhoudende afdronk met kruidnagel, pure chocolade en kruiden in de afdronk. Combineer met gegrild vlees, wild, gevogelte, BBQ en rijke stoofschotels.

Producent

Bekijk ook andere wijnen