Kaart

Onze wijnen zijn afkomstig uit 4 verschillende wijndistricten in Zuid-Afrika.

Uit het Robertson wijndistrict hebben we Alexkia, Van Loveren en Rooiberg. De producenten Mooi Bly en Painted Wolf komen allebei uit het Paarl wijndistrict. De wijnen van Seven Springs ontstaan in het prachtige Walker Bay wijndistrict. Uit Stellenbosch komen de heerlijke wijnen van Anura.

Stellenbosch is een wijndistrict in Zuid-Afrika dat vooral bekend is om zijn rode assemblage wijnen van de nobele druivenrassen. Het district behoort tot de wijnregio Coastal Region aan de West-Kaap. Het gebied wordt omgeven door bergen: Simonsberg in het noordoosten, Jonkershoek in het oosten, de Hottentots-Holland en Helderberg in het zuidoosten en de Papagaaiberg in het westen. In het algemeen wordt Stellenbosch gezien als het kwalitatief belangrijkste wijndistrict van Zuid-Afrika. In omvang is het het derde gebied en wat betreft ouderdom het tweede na Constantia.

Robertson is een wijndistrict in Zuid-Afrika dat pas sinds 1983 als zodanig bestaat. Het district behoort tot de wijnregio Breede River Valley aan de West-Kaap. Het ligt tussen Worcester en Klein Karoo.
Op zich is het een warm gebied waar de zuidoostelijke wind voor verkoeling zorgt. De rivier zorgt voor de nodige irrigatie mede door de Brandvleidam, die er al een eeuw geleden is aangelegd. Het district stond aanvankelijk vooral bekend om zijn droge witte wijnen van Chardonnay, maar tegenwoordig is de Sauvignon Blanc meer in opkomst terwijl de reputatie van de versterkte wijn is gebleven. Ook de rode wijnen van Cabernet Sauvignon en Shiraz hebben een groeiende reputatie.

Paarl is een wijndistrict in Zuid-Afrika. Vroeger was het vooral bekend om de versterkte wijn en sherry. Nu is het vooral bekend om zijn rode wijnen. 
Het behoort tot de wijnregio Coastal Region aan de West-Kaap. Het ligt ten noorden van Stellenbosch, en wordt begrensd door de stad Wellington in het noordoosten en de bergen van Groot- en Klein Drakenstein en het wijndistrict Franschhoek ten zuidoosten. De westelijke helft van het gebied is minder geschikt voor de wijnbouw. 
Binnen het district worden nog de regio’s Simonsberg-Paarl en Voor Paardeberg onderscheiden.

Walker Bay is een wijndistrict in Zuid-Afrika. Het district behoort tot de wijnregio Cape South Coast aan de West-Kaap.

Binnen Zuid-Afrika is dit het gebied dat zich als eerste manifesteerde als cool-climate district. Het is dan ook binnen Zuid-Afrika het bekendst om zijn uitstekende wijnen van de Pinot Noir, maar ook van de Chardonnay. Ook de verweerde leisteenbodem draagt bij aan het succes van de cool-climate-druiven. Er worden ook wijnen voortgebracht van de PinotageSauvignon BlancMerlot en Shiraz. Het gebied breidt zich nog steeds uit, vooral langs de Botriviervallei.

bron : Wikipedia