Kaapse wijnen

 9,74

Anura Merlot

Wijnbereidingsproces

Na het ontstoken wordt de druivenmost gedurende 48 uur onderworpen aan koude maceratie voordat de gisting wordt gestart in roestvrijstalen tanks met open bovenkant. Regelmatige pump-overs en handmatige punch-downs worden gedaan tijdens de fermentatie om de smaakextractie te maximaliseren. Na de gisting wordt de wijn 21 dagen na de gisting op de schil gelaten om de tannines verder te verzachten en te integreren.

Rijping

De wijn wordt direct naar vat gestuurd na fermentatie in tank. Vervolgens wordt hij 16 maanden gerijpt in 225L Franse eiken vaten, 15% nieuwe eik en de rest van de wijn in 2e, 3e en 4e vulling eiken vaten.

Proeverijen

Deze complexe merlot heeft intense smaken van rijpe bramen, rode bessen en zwarte bessen. Er zijn hints van munt- en violette aroma’s, waaronder subtiele tonen van donkere chocolade en koffie. De wijn heeft goed geïntegreerd Frans eiken, een zacht gehemelte en een lange afdronk.

Producent

Bekijk ook andere wijnen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten