Onze passie is rode wijn, en met aanplantingen van Mourvédre, Petit Verdot, Grenache, Pinot Noir, Sangiovese en Malbec, naast meer klassieke, lokaal geteelde variëteiten, streven we ernaar om handgemaakte wijnen te produceren voor mensen die op zoek zijn naar iets unieks en onderscheidends.
In de wijngaarden streeft Tymen ernaar om praktijken toe te passen die het beste bij een bepaalde variëteit passen, waaronder specifiek baldakijnbeheer, controle van de opbrengst, trellisatie en irrigatiecontrole. Onze druiven worden met de hand geoogst bij optimale rijpheid. De druiven worden eerst machinaal gesorteerd om bladeren, gebroken bessen en steeltjes te verwijderen, en vervolgens met de hand gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste trossen worden geselecteerd om te worden gekneusd.
Er wordt zorgvuldig aandacht besteed aan elke partij druiven, niet alleen op basis van de cultivar, maar ook op het betreffende blok. Blok 10 produceert bijvoorbeeld consequent onze bekroonde Merlot Reserve, die talloze dubbele gouden prijzen en trofeeën heeft gewonnen. Op basis van deze factoren beslist ons kelderteam over breekmethoden, gisttype, fermentatiemethode en temperatuur, houtsoort voor fermentatie en veroudering, evenals vereiste filtratiemethoden en tal van andere factoren, om ervoor te zorgen dat het individuele karakter van elke partij druiven wordt doorgevoerd naar de fles.
Bij Anura streven we ernaar om wijnen te produceren die de robuuste vrucht van de Nieuwe Wereld combineren met de elegantie en complexiteit van de oude wijnstijlen.