Anura

Anura Vineyards is eigendom van en wordt gerund door Tymen, Jenny en Lance Bouma.

Anura ligt aan de voet van het Simonsberggebergte in het Stellenbosch wijndistrict en heeft een grote verscheidenheid aan bodems, hellingen en microklimaten. Hierdoor kunnen we een brede selectie druivensoorten telen, sommige ongebruikelijk in Zuid-Afrika, en ook om elk druivenras te matchen met zijn ideale grond en microklimaat. Bij elke oogst leren we meer over onze bodems en wijngaarden en verfijnen we onze wijngaard- en kelderpraktijken om de beste wijnen voor ons unieke terroir te creëren.

Wie echt eens wil zien hoe mooi het daar is of er graag ooit eens zelf naartoe wil gaan, ontdek in onderstaande video hoe het er dagelijks aan toe gaat.

Anura Nebbiolo Signature

 26,92

Anura Pinotage Signature

 26,92

Anura Malbec reserve

 13,85

Anura Cabernet Sauvignon Reserve

 13,85

Anura Merlot Reserve

 13,85

Anura Chardonnay Reserve

 13,73

Anura Merlot

 9,74

Anura Legato

 9,01

Onze passie is rode wijn, en met aanplantingen van Mourvédre, Petit Verdot, Grenache, Pinot Noir, Sangiovese en Malbec, naast meer klassieke, lokaal geteelde variëteiten, streven we ernaar om handgemaakte wijnen te produceren voor mensen die op zoek zijn naar iets unieks en onderscheidends.

In de wijngaarden streeft Tymen ernaar om praktijken toe te passen die het beste bij een bepaalde variëteit passen, waaronder specifiek baldakijnbeheer, controle van de opbrengst, trellisatie en irrigatiecontrole. Onze druiven worden met de hand geoogst bij optimale rijpheid. De druiven worden eerst machinaal gesorteerd om bladeren, gebroken bessen en steeltjes te verwijderen, en vervolgens met de hand gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste trossen worden geselecteerd om te worden gekneusd. 

Er wordt zorgvuldig aandacht besteed aan elke partij druiven, niet alleen op basis van de cultivar, maar ook op het betreffende blok. Blok 10 produceert bijvoorbeeld consequent onze bekroonde Merlot Reserve, die talloze dubbele gouden prijzen en trofeeën heeft gewonnen. Op basis van deze factoren beslist ons kelderteam over breekmethoden, gisttype, fermentatiemethode en temperatuur, houtsoort voor fermentatie en veroudering, evenals vereiste filtratiemethoden en tal van andere factoren, om ervoor te zorgen dat het individuele karakter van elke partij druiven wordt doorgevoerd naar de fles.

Bij Anura streven we ernaar om wijnen te produceren die de robuuste vrucht van de Nieuwe Wereld combineren met de elegantie en complexiteit van de oude wijnstijlen.