Alexkia

Een huwelijk tussen mediterraan erfgoed en moderne smaak, geworteld in de Kaapse wijncultuur. De Alexkia landerijen liggen in de Eilandia vallei, een ‘eiland’ beschut tegen extreme weersomstandigheden, waar de Breede rivier doorheen stroomt. Hier vonden Franco en Carla Maestroni hun droom en vernoemden het naar hun twee geliefde kleindochters, Alexandra en Chiara.

Een nieuw wijnassortiment neemt vleugels . . .
Hier, in dit befaamde wijngebied, genesteld in een lieflijke vallei met wijngaarden en velden vol lavendel en rozemarijn, hebben de Maestroni’s ervoor gekozen om wortel te schieten in Afrika, door een mediterraan erfgoed van smaak en verfijning te combineren met een diep respect voor de rijke biodiversiteit van de Kaap. Alexkia is een mix van hun geliefde kleindochters, Alexandra en Chiara, en het kenmerkende etiket is geïnspireerd op de Afrikaanse gierzwaluwen die rond het unieke gevleugelde ontwerp van het dak van de boerderij vliegen.

AlexKia Merlot Reserve 2018

 8,70

AlexKia Chardonnay 2018

 7,50

Alexkia Estate kweekt ook rozemarijn. Rozemarijn staat bekend als “dauw van de zee” en heeft een speciale plaats in de genegenheid van velen als de essentie van een zomerkruid. Het heeft een groot aantal toepassingen, zoals culinair, huishoudelijk, cosmetisch, aromatisch en als antioxidant.

Alexkia Estate ligt in een gevarieerd landschap van weelderig rivierbos langs de Breede rivier, open landbouwgronden bedekt met wijngaarden en rozemarijnvelden en ruige hellingen bekleed met sappige karroïde vegetatie. Dit mozaïek van habitats biedt uitstekende mogelijkheden voor vogels spotten met regelmatige waarnemingen van roofvogels, zoals de Gelaarsde Arend, Afrikaanse Visarend en Jackel Buizerd. Het karoo veld biedt onderdak aan Large-billed en Karoo Long-billed Larks. Kleine dubbelgekleurde Sunbirds fladderen rond de lavendel en rozemarijn bloemen. Werkelijk een magische ervaring op een magische plek.