Van Loveren

Van Loveren maakt deel uit van de familie Retief sinds 1937 toen Hennie Retief senior het land in de Robertson Valley verwierf en het vernoemde naar Christina van Loveren, een voorouder van zijn nieuwe bruid, Jean van Zyl. In die jaren werden er zoete wijnen en wijn voor brandewijn gemaakt. In de jaren 1970 werd de wijnmakerij gemoderniseerd en werden de eerste droge wijnen gemaakt – Colombar en Steen (Chenin blanc), spoedig gevolgd door de variëteiten Sauvignon blanc en Chardonnay in het begin van de jaren 1980.

Een belangrijke mijlpaal werd bereikt in 1980, met de lancering van het merk Van Loveren – slechts 500 kisten Premier Grand Cru. Van bescheiden begin is Van Loveren uitgegroeid tot het toonaangevende familiebedrijf van Zuid-Afrika, bekend om hun consistentie, bekroonde wijnen en innovatie.

“De droom van Wynand en Nico om een wijn te maken voor elke smaak en gelegenheid, heeft de basis gelegd van onze wijnfilosofie in de competitieve wereld van vandaag, waar innovatie en consumententrends ons leiden om kwaliteitswijnen te blijven produceren en sterke merken op te bouwen.”

VAN LOVEREN Merlot

 8,89

CHRISTINA Cabernet Sauvignon

 12,04

VAN LOVEREN African Java Pinotage

 8,89

VAN LOVEREN River Red Shiraz

 6,84

VAN LOVEREN Neil’s Pick Colombar

 7,87

VAN LOVEREN DayDream Chardonnay/Pinot Noir

 7,93

VAN LOVEREN Blanc de Noir

 8,11

VAN LOVEREN Chardonnay

 8,11