13,85

Anura Merlot Reserve

Wijnbereidingsproces

Na een koude maceratieperiode van 48 uur begon de fermentatie in open vaten van 500 liter. 20% van de totale crush gefermenteerd op natuurlijke wijze en het saldo geïnoculeerd met commerciële gist. Regelmatige handmatige punch-downs die 4-5 keer per dag worden gedaan voor kleur- en smaakextractie uit de schil. Druiven met de hand geplukt, zeer rijp uit een unieke wijngaard op Anura, “Block 10”, die consequent onze beste, bekroonde merlot produceert.

Rijping

Wijn 18 maanden gerijpt op Frans eiken in 1e, 2e en 3e vaten. (60% nieuw eiken)

Proeverijen

De wijn heeft veel smaken van rijpe bramen, rode bessen en zwarte bessen. Hints van kruiden- en violetaroma’s zijn gevouwen in lagen donkere chocolade, inclusief een vlezig / pittig aroma op de neus. Deze volle, goed uitgebalanceerde wijn heeft een lang aanhoudende smaak van bessen en muntblaadjes

Producent

Bekijk ook andere wijnen