26,92

Anura Pinotage Signature

Wijnbereidingsproces

De Pinotage-wijnstokken zijn geplant op een noordwestelijke helling met een geelbruine grondsoort met een hoge potentie en middelmatige structuur (Tukulu). Half februari is een blok met de hand geplukt. Koud weken werd gedaan gedurende 48 uur, daarna werd commerciële gist toegevoegd. De fermentatie is begonnen in open fermentatietanks van 5 ton. Pump fermentaties en handmatige punch downs met regelmatige intervallen werden gedaan tijdens fermentatie om de extractie van smaak te maximaliseren. Wijn werd vroeg van de schil geperst en liet een hogere restsuiker achter in alle nieuwe 225 l Amerikaanse eiken en Franse eiken vaten, waar de gisting zou eindigen.

Rijping

De wijn heeft 16 maanden op nieuw eiken gerijpt. 40% Amerikaanse en 60% Franse eiken vaten.

Proeverijen

Een krachtige wijn met prominente tonen van zwarte en rode bessen, met pittige ondertonen van kaneel en vanille. De smaak is vol met dicht fruit en een geïntegreerde aanwezigheid van hout. Geweldige balans met een soepele tanninestructuur, maakt dit echt een onvergetelijke ervaring. Aanbevolen voedselcombinaties zijn onder meer gegrild rood vlees, vooral rijkere sneden zoals riboog of staart. Heerlijk gecombineerd met hartige gerechten en stoofschotels op basis van tomaten. Rijpe kazen en blues met zoete confituren en noten complimenteren ook de rijpe pruimensmaken in onze kenmerkende Pinotage.

Producent

Bekijk ook andere wijnen